Епохални Времена        [wwww.epochtimes-bg.com]
Dnes+ 31.08.2007

Хилари Клинтън не иска съпруга си за вицепрезидент

На Хилари Клинтън, която е претендентка за номинацията на Демократическата партия за президентските избори в САЩ, вече й се наложи да отхвърли един потенциален вицепрезидент в лицето на съпруга си, предаде Асошиейтед прес. Запитана вчера от домакина на популярно телевизионно токшоу Дейвид Летърман дали Бил Клинтън би могъл да играе ролята на неин вицепрезидент, ако тя стъпи в Белия дом, бившата първа дама призна, че няма да може.

"Вярвайте ми, той проучи тази възможност", пошегува се тя и добави, че ако Конституцията не забраняваше президент да се кандидатира за трети мандат, съпругът й би участвал. Тази непринудена закачка отбеляза седмата поява на г-жа Клинтън в "Късното шоу с Дейвид Летърман", което празнуваше 14-годишното си присъствие в ефира на телевизия Си Би Ес.

В снощното шоу Хилари разказа за едно лято, прекарано в Аляска, когато надявала ботуши и престилка, за да изкормва сьомга с лъжица - "Най-добрата подготовка за Вашингтон, която можете да си представите", пошегува се тя. В предаването Хилари засегна и сериозни въпроси като нуждата от реформа във финансирането на кампании, изтеглянето на войските от Ирак и важността на грижите за пострадалите ветерани. Тя спомена, че макар и намаляла, съпротивата срещу възможността жена да стане главнокомандващ все пак не е изчезнала.

"Проблемът, според мен, е не толкова в това, че хората мислят, че жена няма да се справи със задачата, а по-скоро във факта, че никога досега не се е случвало жена да застане начело на държавата. Не се състезавам защото съм жена, а защото смятам, че съм най-подготвената и опитната личност, която може да се справи с работата. Осъзнавам обаче и важността на това, че мога да стана първата жена президент", каза Хилари Клинтън.