Абсурдите на българската бюрокрация
Искам да похваля (for a change!) МС и лично министър Николай Василев за това, че най-после са дали възможност на бг-гражданите да си свалят от интернет формуляри за най-различни неща.
Например, за това, че имат "БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО СЪЗНАНИЕ".
Ако не вярвате, посетете новия сайт на правителството, озаглавен Е-правителство или www.egov.bg.
Там ще откриете следното:
ДЕКЛАРАЦИЯ
Име Презиме Фамилия
година в гр./с. държава ЕГН лична карта (паспорт) No адрес:
ЗАЯВЯВАМ, че ИМАМ БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО СЪЗНАНИЕ и съм с български произход,
тъй като баща ми Име Фамилия роден в гр./с , държава е по народност и майка ми Име Фамилия роден в гр./с , държава е по народност
За неверни данни ми е известна отговорността по чл. 313, ал. 3 от Наказателния кодекс и последствията по чл. 22 от Закона за българското гражданство.
ОК, ако някой има български произход, нека го декларира. Но, как може да се декларира БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО СЪЗНАНИЕ? Не е ли това пълният и върховен абсурд и поредната подигравка на българската бюрокрация с българското национално самочувствие?
След като в продължение на 60 години комунистическите бюрократи се чудеха, какво точно да измислят, за да унижат населението, което за тях беше точно това - население, сега съвременният ЕС-иран бг-бюрократ измисли нов начин да се подиграе с човека, който има БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО СЪЗНАНИЕ.
Подозирам, разбира се, че това е поредното недомислие на някой затворен от 40 години в кабинета си в МВР чиновник, за когото всичко се свежда до Декларации, Молби и Заявления. Дори националната гордост.
Може би, няма да е зле да публикуват и ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА НАЦИОНАЛНА ГОРДОСТ.
ДЕКЛАРАЦИЯ: Долуподписаният....декларирам, че изпитвам БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ГОРДОСТ.
Въпреки опитите на сегашното и предишните правителства и на българските власти от 1944 до 2007 да унищожат всичко човешко в мен.
|