Епохални Времена        [wwww.epochtimes-bg.com]
  15.10.2007

Антонио Бандерас ще остане в България до края на снимките

Антонио Бандерас и Морган Фрийман пристигнаха в България за снимките на нов филм

Двамата известни актьори пристигнаха в България за снимките на американския екшън "Кодът". В него те изпълняват ролите на майстори в кражбите на бижута. Антонио Бандерас обяви, че по-късно в страната ни ще пристигне и неговата съпруга – Мелани Грифит.

Актьорите Антонио Бандерас и Морган Фрийман пристигнаха на 14 октомври в София. На летище „София“ Бандерас каза, че ще се радва да опознае хората и културата на България. "Уважавам Христо Стоичков, макар да съм привърженик на Реал Мадрид, а Стоичков игра в Барселона", заяви Бандерас.

Във връзка с ролята му на крадец на бижута в новия филм „Кодът“, актьорът шеговито заяви, че най-голямото нещо, което е откраднал в действителния си живот, е запис на Пинк Флойд. „Веднъж откраднах един запис на Пинк Флойд, но не ме издавайте, за да не ме подгони полицията“, каза през смях актьорът.

Антонио Бандерас каза още, че съпругата му Мелани Грифит също ще дойде в България, докато текат снимките на „Кодът“. "Ще дойде веднага щом може - сега е заета с проект с Хю Джакман, а и децата ходят на училище", обясни актьорът.

Морган Фрийман от своя страна заяви пред репортерите, че се чувства чудесно. Той идва в България преди две години, отново за да снима филм. Сега той ще снима в България до началото на ноември, а Бандерас ще остане до края на снимките.

"Кодът" е съвременна криминална история за двама безспорни майстори в кражбите на ценности. Снимките са започнали в Ню Йорк и ще продължат в София до началото на декември. Заедно с двамата актьори пристигна и режисьорката Мими Ледър и операторът Хулио Макат.

Режисьорката Мими Ледър е носителка на две награди ЕМИ. Сред многото й филми са хитовете "Миротворецът", "Спешно отделение", "Изгубени", "Западното крило“.

Операторът Хулио Макат е известен с трите филма "Сам вкъщи", "Ейс Вентура: детектив за домашни любимци", "Смахнатият професор", „A Walk to Remember“, "Нагоре с краката" (Bringing Down the House), "Слепи срещи" (Blind Dating).

В "Кодът" ще се снимат и много български актьори - Диана Любенова, Владо Михайлов, Стефан Щерев, Владимир Колев, Захари Бахаров, Деян Донков, Стефан Иванов, Атанас Сребрев, Велизар Бинев, Иван Петрушинов, Виктор Бойчев, Николай Хаджиминев.