Епохални Времена        [wwww.epochtimes-bg.com]
D.J. McGuire*, China e-Lobby / The Epoch Times 19.10.2007

(фото: David McNew/Newsmakers)

Huawei Technologies иска да се домогне до 3Com

Комунистически Китай има дългогодишна история на подпомагане на нашите врагове в глобалната война с тероризма - включително Саддам Хюсеин, талибаните и Ал Кайда - така че скорошните действия на Huawei не са отклонение от политиката на комунистическата партия, а нейното изпълнение.

Настоящата информация е отворено писмо, изпратено до г-жа Гей Хартуел Силс (GayHartwellSills), председател на Комисията за чуждестранни инвестиции към Министерството на финансите на САЩ.

Уверен съм, че сте осведомени относно инициирания между Huawei Technologies и Bain Capital договор за закупуване на 3Com, водеща фирма за информационни технологии, която, наред с останалата си дейност оказва съдействие на Министерството на отбраната да се бори със сайбер атаки от неприятелски сили и нации.

Huawei ще притежава малка част от компанията, но дори и частичното притежание на 3Com от контролирана от комунисти корпорация е опасно, а в случая с Huawei това е особено опасно. Аз умолявам Комисията за чуждестранни инвестиции на САЩ да отхвърли каквито и да са предложения относно 3Com, въвличащи Huawei.

Huawei Technologies е опасна за Съединените щати не само защото е компания от комунистически Китай - и поради това е под контрола на партията, дори когато е привидно "частна" - но също така защото тя е една от водещите поддръжници на тероризма на планетата.  

През 2001 г. бе разкрито, че Huawei е една от комунистическите китайски фирми, която изгражда фибро-оптична мрежа в Ирак, и която трябваше да помогне на Саддам Хюсеин да интегрира неговата система за въздушна защита. Фирмата беше също така въвлечена в изграждането на телефонна мрежа за талибаните в Афганистан, когато терористичната групировка подслоняваше и помагаше на Осама Бин Ладен.

Комунистически Китай има дългогодишна история на подпомагане на нашите врагове в глобалната война с тероризма - включително Саддам Хюсеин, талибаните и Ал Кайда - така че скорошните действия на Huawei не са отклонение от политиката на комунистическата партия, а нейното изпълнение.

Аз съм сигурен, че Huawei ще излезе с предложение да приеме ограниченията относно това, до какво може и до какво не може да има тя достъп в 3Com. Но комунистическият режим и неговите корпорации имат история на нарушаване на споразумения и обещания, така, че всяка сделка, на която Huawei се съгласи, е в най-добрият случай съмнителна.

В действителност миналото на Huawei я дисквалифицира от каквато и да е роля с така чувствителни фирми като 3Com. Поради тази причина аз не смятам, че каквато и да е сделка, въвличаща Huawei трябва да бъде одобрявана. Моля, отхвърлете всяка сделка, въвличаща Huawei.

Благодаря за Вашето време и внимание по този въпрос.

Искрено Ваш,

D.J. McGuire - съосновател и президент на China e-Lobby

* D.J. McGuire е съосновател и президент на China e-Lobby, както и член на Групата за подкрепа на Китай (China Support Network). Той е също така автор на „Дракон в тъмното: как и защо комунистически Китай помага на нашите врагове във войната с тероризма. (Dragon in the Dark: How and Why Communist China Helps Our Enemies in the War on Terror).

Превод Епохални Времена