Епохални Времена        [wwww.epochtimes-bg.com]
Елена Антимова, BGreporter 23.12.2007

Модерните мошеници!

Казват, че не боли, докато не се опариш. Опарих се, и повярвах, че мошениците съществуват и методите стават все по-модерни и по-модерни. Ще разкажа днешната си история съвсем на кратко, за да предупредя читателя от евентуалната измама на „добрия позвънил непознат”…

Спокойствието на слънчевата декемврийска утрин на мои близки, била разрушена от странно позвъняване от непознат, думите му гласяли, че баща ми е арестуван в полицията, заради, причинена от него катастрофа, трябвало да се заплати гаранция от 3 500 лв, и то до час. Непознатият мъж дал информацията, че е адвокатът на баща ми и очакват парите в ареста. Тогава отговорът на близките ми, бил, че нямат толкова пари в момента и не могат да ги предоставят за час.Последвало занижаване на сумата-нека са 3 000, след това 2 500, стигнало се дори и до 1 500лв. Притеснени, близките ми отишли до местния арест, за да предадат сумата… Но какво се случило там, полицаите се разсмели…Те, определено не били първият случай, за този период, това мошеничество се било превърнало в ежедневие. Всеки ден възрастни хора, ходели до полицията, с или без, огромни суми пари и разпитвали на кой „адвокат” да ги внесат.Там разбирали, че всичко е измама, но след като напуснели ареста, „случайни минувачи” ги нападали и отмъквали парите. Щастлива съм, че братовчед ми е придружил възрастните ми близки, и до там не се е стигнало, разминахме се само с притеснението и страха. Но можеше и да е далеч по-лошо…

Предупредете близките си, защото тези измами са зачестили, всеки втори иска да „спечели” пари по празниците и „методите” са по-страшни и разработени от всякога.Жертвата може да сте вие, вашите родители, вашите деца или приятели.

Бъдете внимателни на кого давате телефонния си номер или адрес. Не се доверявайте на непознати, било то по телефон или интернет. Защото инцидентите са факт… Нека се опитаме, да се предпазим сами!

Весело прекарване на празниците!