Епохални Времена        [wwww.epochtimes-bg.com]

dnesplus.com 24.07.2009

Борисов поиска пълно разсекретяване на досиетата

Лидерът на ГЕРБ и бъдещ премиер на страната Бойко Борисов поиска пълно разсекретяване на всички досието на бившата Държавна сигурност. Борисов е възложил на Народното събрание да приеме възможно най-бързо решение за пълно разсекретяване на досиетата на бившата Държавна сигурност. Не се притеснявам от номинирането на Божидар Димитров за министър и не ме интересува мнението на други партии по този въпрос, каза още той.

Борисов съобщи, че след като освободи поста на кмет на столицата до избор на нов градоначалник на българската столица тази функция ще се изпълнява от неговият заместник Минико Герджиков.

Лидерът на ГЕРБ коментира, че след като се извадят досиетата ще се види какво е правил Божидар Димитров като служител на ДС и тогава „те ще преценят и ще действат“. „Досиетата и агентурата са опасни, когато са тайни, както бяха при СДС“, каза Борисов, защото тогава действаха зависимости, а Божидар Димитров сега ще отиде някой да го изнудва ли – това е просто смешно, запита лидерът на ГЕРБ.

По отношение на вчерашните коментари от страна на Мартин Димитров за бъдещия министър без портфейл, Борисов каза, че ако си видят колко агенти са имали и са ги крили от обществото ще ги хване срам „а Божидар Димитров е с мен от три години и това всички го знаят“.

Запитан кой ще довърши проектите на столична община, лидерът на ГЕРБ отговори – аз ще си ги довърша. В отговор от медиите казаха, че при избора му за премиер, мандатът му ще бъде прекратен. Борисов отвърна „И к'во от това?“. Той бе категоричен, че столичната община си остава негов личен приоритет: „Няма да оставим София като Станишев, да живеем в саботаж“.

По отношение на кандидатурата на Трайчо Трайков за министър на икономиката, енергетиката и туризма, Борисов заяви, че той се е доказал пред него като професионалист и това е достатъчно защото той си носел отговорността. /БГНЕС