Специално за Св. Валентин - Шен Юн в Радио Сити, Ню Йорк
За Св. Валентин тази година, това, което може да не знаете е, че бележи началото на Китайската Нова Година. Тогава защо да не се отпразнуват заедно?...
Базираната в Ню Йорк компания за сценични изкуства, Шен Юн (Shen Yun Performing Arts), се завърна след наскорошния си концерт във Вашингтон.
Изпълненията на класическа китайска музика и танци донесе международна известност на компанията. Ето какво казаха за това зрители от публиката, след концерта във Вашингтон.
[Микеле Спарацино, генерален директор на Операта „Белканто” във Вашингтон]:
"Шоуто носеше послание за мир и съвместно съществуване, за братство между хората. Философията му е прекрасна."
[Руди Рейес, актьор, бивш военноморски служител]:
"Аз имам нужда от тези надежда и изкупление. Необходими са ми лично, действително се нуждая от тях. "
Сенаторът на щата Ню Йорк, Ерик Адамс, предложи да сподели своите мисли за Шен Юн.
[Ерик Адамс, Сенатор на щата Ню Йорк]:
"Това е едно изживяване. Има няколко типа представления. Едните са просто изпълнения. Други са само такива, на които отиваш, за да си убиеш времето. А това е едно изживяване, което всеки би трябвало да изпита. С посещението му ще си тръгнеш по-добър човек."
Но г-н Адамс не е единственият политик, обаян от красотата на шоуто и неговото открито послание. Конгресменът и бивш кандидат за президент от Демократичната партия, Денис Куцинич, свърза традиционните културни ценности, представени в Шен Юн, с тези на най-великите държавници на САЩ от 20-ти век.
[Денис Куцинич, американски конгресмен от Охайо]:
"Това, че се намираме в Центъра "Кенеди", е идеално за това представление, защото точно президентът Кенеди бе този, който говореше за това, как изкуството облагородява човешкия дух и издига нашето съзнание."
Първият концерт на Шен Юн в Ню Йорк е на тяхната любима сцена в Радио Сити Мюзик Хол, на 13 февруари - навечерието на Китайската Нова Година.
Репортаж на Крис Чапел
NTDTV, Ню Йорк
|