Борисов се надява, че кризата е достигнала дъното
Премиерът Бойко Борисов обяви, че се надява да няма повече негативен ефект от кризата върху хората и това да е дъното й. Това заяви той в интервю за Нова телевизия, цитиран от "Дневник".
Антикризисни мерки е трябвало да се вземат преди две години. Сега са кризисни. Това, че ги обсъждаме с всички съсловия, мисля, че е положително. Ако не съумеем и не намерим допълнителни буфери с тези мерки, ще бъде по-лошо, каза още той.
Най-добрата антикризисна мярка според него в момента е спирането на огромните течове на пари в България. Проблемът, според него е, че всеки ден излизат данни за пари, които да бъдат плащани, скрити в различни министерства, като "Водното огледало" в Кърджали, например.
И ние трябва да плащаме пари за скъпи проекти, непланирани в годишните бюджети на предишното управление, подчерта Борисов.
Всеки, който е пипал в кацата с меда, ще понесе своята отговорност, заяви още премиерът. Коментарът му беше по повод ареста на председателя на Общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов при операция "Медузите".
Нарушил ли е някой закона, аз пиша отгоре "да". Когато раниха Алексей Петров, бях главен секретар, аз отидох веднага, но не като при приятел, а като главен секретар. Така че Първанов като държавен глава трябва да ме поздрави, а не да казва, че съм бил приятел с Алексей Петров или някой друг, заяви Борисов по повод отношенията си с арестувания Алексей Петров.
Аз нямам приятели, на които правя услуги, но хората знаят кои са приятелите ми. А се знае, че един от най-приближените на Станишев е областният управител и лидер на БСП във Варна Борислав Гуцанов, заяви още Борисов. Според него прокуратурата там работи много добре и целият случай се разследва добре и ще се установи дали има и други замесени в случая.
На въпрос за атаките на БСП към неговата приятелка Цветелина Бориславова Борисов отговори: Нека да кажат какви са им основанията. Мисля, че в безизходицата си опират пак до някакъв личен мотив. Всеки, който ме познава, знае колко не е вярно това, каза премиерът.
|